13 LO w Szczecinie

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

SŁODKO-WYTRAWNE WEEKENDY


Warsztaty kulinarne, podczas których pozostający na weekendy wychowankowie pod okiem pani Danusi  mogli poznać tajniki pysznego i jednocześnie zdrowego jedzenia, cieszyły się dużym zainteresowaniem. W menu znalazły się zarówno sałatki, jak i słodkie wypieki wykorzystujące sezonowe warzywa i owoce.  Nikt nie przeszedł obojętnie obok talerzy, na których piętrzyły się puszyste kawałki dietetycznego ciasta marchewkowego czy pięknie pachnącego ciasta z gruszkami, ewentualnie jabłka w cieście francuskim albo jabłka
z cynamonem i miodem. Nie mniejszy zachwyt towarzyszył degustacji sałatek - na bazie rukoli: z gruszkami i serem niebieskim oraz  granatem, pomarańczą i orzechami; sałatki z tuńczykiem: z kukurydzą i jajkiem oraz brokułami. Bardzo dobre okazały się także łódeczki z minisałaty rzymskiej. Warsztaty kulinarne udowodniły, że zdrowie posiłki nie muszą być nudne i pozbawione smaku, wręcz przeciwnie – przyciągają kolorami, zapachem, a przede wszystkim – smakiem!

GALERIA: